ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (μέρος Α')

Go down

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (μέρος Α')

Post  anwnymh bats on Thu Jan 14, 2010 2:55 pm

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ

Ο κυρ Βασίλης ο Μπακάλης μας είχε προϊόντα χύμα, όλα τα καλούδια και μια φέτα, η μυρωδιά της ακόμα μου σπάει την μύτη. Θυμάμαι το τετράδιο που έγραφε τα χρωστούμε όλης της γειτονιάς, ήμασταν όλοι εκεί μέσα, ακόμα και η χήρα με τον σκαραβέο, το μοναδικό αμάξι στην γειτονιά μας, όλος ο άλλος δρόμος ήταν για μπάλα. Τίποτα δεν μας χαλούσε την καθημερινή μπαλίτσα μόνο η κυρα Λένη απέναντι φώναζε, αλλά ο μπαμπάς μου έλεγε να μην την ακούμε. Σιγά και γιατί να ιδρώσει το αυτί μας, μήπως την είχαμε ανάγκη, έτσι και αλλιώς τηλεόραση δεν είχε, εγώ έβλεπα μια φορά την εβδομάδα Ποπαϋ στην κυρία Σταματίνα. Ωραία πράγματα έλεγε η τηλεόραση είχαμε δυο κανάλια την ΕΡΤ και την ΥΕΝΕΔ. Έβλεπε και ο μπαμπάς μου ειδήσεις και είχε πολύ στενοχωρηθεί γιατί λέει θα έρχονταν οι κομμουνιστές στην εξουσία, κάποιος Αντρέας, θα έδιωχνε λέει τις Βάσεις που μας προστατεύανε, τέλος πάντων τι με ένοιαζαν εμένα όλα αυτά. Η μαμά μου βέβαια τον φώναζε και του έλεγε να μη βλέπει αυτές τις βλακείες στην τηλεόραση γιατί έχει αρχίσει και φαντάζεται πράγματα. Να την άλλη φορά αγόρασε ένα τσουβάλι κονσέρβες να έχουμε λέει σε περίπτωση πολέμου και ένα τσουβάλι φασόλια. Αμάν με αυτή την τηλεόραση του είπε η μαμά μου θα με πεθάνεις στην βρώμα για ένα χρόνο. Δηλητήριο είσαι εσύ και σου έμοιασε και ο γιος σου ( αλήθεια έλεγε η μαμά ). Πάντως να σας πω την αλήθεια όταν τρώμε φασόλια δεν πάω κοντά στην σόμπα γιατί μου είπε ο φίλος μου ο Μάνος ότι η κλανιά παίρνει φωτιά, όπως τα άδεια μπουκάλια αεροζόλ που ανάψαμε την άλλη φορά. Παναγιά μου θα κάψουμε το σπίτι και που θα μένουνε οι Θείοι μου όταν έρχονται από την Αμερική. Είναι πολύ μακριά και μου λείπει ο ξάδερφος μου. Δεν του αρέσει λέει όμως εδώ γιατί δεν έχουμε πολλά κανάλια. Έτσι είσαι λέω και εγώ, μια ημέρα που παίζαμε στην αυλή έκανε κακά και μου λέει : Κώστας έχεις χαρτί, του λέω περίμενε και του δίνω κάτι φύλλα από την συκιά μας. Να του λέω με αυτά να σκουπιστείς είναι πολύ μεγάλα…. Σε λίγο ακούω ΩΩΩΩΩΩΩΩ, Χαμ καλά να πάθει να μάθει να κατηγορεί την Ελλάδα μας. Του έκανα τον κώλο κατακόκκινο.

Το βλέμμα έφυγε από πορφυρό χρώμα του κρασιού και πήγε πάλι στις ειδήσεις. Ταξίδεψα για μια στιγμή σε κάτι μικρά σοκάκια του μυαλού μου, τι ωραία εκείνα τα χρόνια στην γειτονιά μας. Οι ειδήσεις μόλις άρχισαν να λένε ότι η γρίπη Η1Ν1, θα ξαναχτυπήσει σε ένα μήνα και τα άτομα που πεθάνανε είναι λέει 92. Μετά άρχισαν να λένε για την ανεργία ότι είναι απόρια λέει της παγκοσμιοποίησης, σε μια ημέρα μέσα κλείνουν εταιρίες και ανοίγουν στην Βουλγαρία. Μετά οι ειδήσεις λέγανε ότι οι Αναρχικοί έκαψαν το κέντρο της Αθήνας, βγήκανε σε κάτι παράθυρα μερικοί τύποι και φωνάζανε. Καλά λέω ρε μια καλή είδηση δεν θα ακούσουμε σήμερα. Και ευτυχώς να κάτι καλό. Γέννησε μια τίγρης στο Τόκυο,… και τότε ήταν που έκανα ζάπινγκ. Α η Πετρούλα έλεγε τον καιρό. Να την πάλη η ίδια απορία το βυζί είναι δικό της? Την ίδια απορία έχω και για την ξαδέρφη μου πώς το διατηρεί. Δυστυχώς όμως αυτή δεν λέει τις ειδήσεις να τους ταπώσει όλους τους γελοίους.

Καλά χεστήκαμε, δεν βάζω ένα ποτηράκι ακόμα να ταξιδέψω στην παλιά μου γειτονιά, γιατί αυτοί θα μας τρελλάνουνε.......................


Last edited by anwnymh bats on Fri Jan 15, 2010 1:22 am; edited 1 time in total (Reason for editing : ....)
avatar
anwnymh bats

Posts : 142
Points : 653
Join date : 2010-01-13
Location : in & out

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum