Καρμικές και άλλες προδιαθέσεις

Go down

Καρμικές και άλλες προδιαθέσεις Empty Καρμικές και άλλες προδιαθέσεις

Post  anwnymh bats on Thu Jan 14, 2010 11:05 am

Είναι εύκολο να ξεκαθαρίσουμε αν μία ασθένεια είναι καρμική ή όχι. Η τάση κάποιου να αρρωσταίνει συχνά, χωρίς φανερό αίτιο είναι ένδειξη καρμικής προδιάθεσης. Ο ίδιος ο Βούδας εξήγησε ότι κάθε μας πράξη έχει αντίκτυπο ανάλογα με τη φύση της. Παρόλο που υπάρχουν καρμικές ασθένειες για τις οποίες δεν υπάρχει καμία θεραπεία, καλό είναι να θυμόμαστε ότι δεν έχουν όλες οι ασθένειες καρμικά αίτια. Συγκεκριμένοι τρόποι διαβίωσης μπορούν να οδηγήσουν επίσης σε ασθένεια (όπως μία τροφική δηλητηρίαση).

Ο συνδυασμός καρμικών και περιβαλλοντικών λόγων γίνεται καθαρότερα ορατός, όταν οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι τέλειες και η ευκαιρία για να αρρωστήσει κανείς συναντιέται με το ανάλογο κάρμα. Όμως προδιαθέσεις ασθενειών γεννά και το ίδιο το σώμα. Οι σωματικές ασθένειες περιγράφονται ως αυτοπεριοριστικές και χωρίζονται σε αυτές από τις οποίες αναρρώνει κανείς χωρίς θεραπεία και σε αυτές που θα οδηγήσουν σε θάνατο, αν δεν υπάρξει κάποια αγωγή.

Υπάρχει ένα τρίτο είδος ασθένειας που ορίζεται ως παθολογικό ερέθισμα από ενοχλητικές ενέργειες (στα Ιμαλάια λέγονται δαίμονες) και θεραπεύεται με συγκεκριμένες τελετές χωρίς άλλη παράλληλη θεραπευτική μέθοδο. Επιπλέον, υπάρχουν οι πνευματικές ασθένειες, που περιλαμβάνουν καταστάσεις πλήρους ασυνειδησίας (κώμα) ή καταστάσεις αμνησίας ή ανικανότητας να αναγνωρίζουμε ανθρώπους ή να βρούμε το δρόμο μας. Η άλλη όψη τους είναι αυτό που οι Δυτικοί θεωρούν "πραγματικές" πνευματικές ασθένειες, όπως οι ψυχώσεις.


Last edited by anwnymh bats on Thu Jan 14, 2010 11:07 am; edited 2 times in total (Reason for editing : το μπλε στα γράμματα πολύ κουραστικό μέσα στο μαύρο φόντο)
anwnymh bats
anwnymh bats

Posts : 142
Points : 653
Join date : 2010-01-13
Location : in & out

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum