Ειδήσεις-Τεχνολογία Η ψηφιακή τηλεόραση

Go down

Ειδήσεις-Τεχνολογία Η ψηφιακή τηλεόραση

Post  anwnymh bats on Sun Jan 17, 2010 1:24 pm

Εδώ και μερικά 24ωρα η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη ελληνική μεγαλούπολη που απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τηλεόρασης. Η έναρξη εκπομπής ψηφιακού σήματος έγινε την περασμένη Πέμπτη από τα κέντρα εκπομπής στον Χορτιάτη και στο Φιλίππειο, και το σήμα καλύπτει μια μεγάλη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία εκτός από τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνονται και πόλεις όπως η Εδεσσα, το Κιλκίς, η Κατερίνη και τα Γιαννιτσά. Οι τηλεθεατές που κατοικούν στις περιοχές που καλύπτουν τα δύο κέντρα και οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τους απαραίτητους αποκωδικοποιητές μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους προγράμματα με υψηλή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς τα «χιόνια» και τις παρεμβολές του αναλογικού σήματος που ταλαιπωρούσαν αρκετές περιοχές και ιδιαίτερα τους Δήμους Πολίχνης και Συκεών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη, ενώ έχει διακοπεί από το Φιλίππειο, γεγονός που σημαίνει ότι οι τηλεθεατές οι οποίοι σήμερα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το Φιλίππειο δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και θα πρέπει άμεσα να προμηθευτούν τους απαραίτητους αποκωδικοποιητές.

Επισημαίνεται ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί την πρώτη πραγματικά μεγάλη πόλη όπου θα εκπέμψει ψηφιακό σήμα και η Digea, η εταιρεία που έχουν συστήσει από κοινού οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας Αlpha, Αnt1, Μακεδονία ΤV, Μega, Σκάι και Star. Η εν λόγω εταιρεία, προκειμένου να επιβλέψει τις διαδικασίες μετάβασης από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα, έχει επιδοθεί τον τελευταίο καιρό, μαζί με τις τοπικές αρχές, σε έναν μαραθώνιο ενημέρωσης του κοινού για τις διαδικασίες μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος από την Digea έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.
avatar
anwnymh bats

Posts : 142
Points : 653
Join date : 2010-01-13
Location : in & out

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum