ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ (ΜΕΡΟΣ Β')

Go down

ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ (ΜΕΡΟΣ Β') Empty ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ (ΜΕΡΟΣ Β')

Post  anwnymh bats on Sat Jan 16, 2010 6:40 pm


- Μην του κάνετε καθόλου λόγο όταν πίνει. Το πιθανότερο είναι να τον εκνευρίσετε χωρίς αποτέλεσμα.
- Διαλέξτε κατάλληλη ώρα για να μιλήσετε, π.χ. μετά από ατύχημα που οφείλεται στην κατάχρηση οινοπνεύματος, γιατί τότε είναι εύκολο να ανακαλέσει στη μνήμη του την εμπειρία αυτή. Ακόμη, μετά τη μέρα των γενεθλίων του ή στη διάρκεια διακοπών, γιατί τότε οι άνθρωποι συνειδητοποιούν την ανάγκη να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.
- Μιλήστε του με αποδείξεις. Συγκεντρώστε όσο μπορείτε περισσότερα συμβάντα που αποδεικνύουν όσο έχουν ατονήσει οι δυνάμεις εξαιτίας του αλκοόλ.
- Μιλήστε του σε πρώτο πρόσωπο. Μην του μεταφέρετε τι πιστεύουν οι άλλοι και πόσο έχει εκτεθεί κοινωνικά. Πείτε τι παρατηρείτε εσείς και πόσο ανήσυχοι είστε.
- Αναφερθείτε σε καταστάσεις που τον συγκινούν. Τα παιδιά, τους φίλους του, ακόμη και την προσωπική του εμφάνιση. Ίσως κι αυτά τα υπολογίζει περισσότερο από την υγεία του.
- Τα αρνητικά αποτελέσματα στο μυαλό και στο σώμα του υπερήλικου αλκοολισμού είναι πραγματικά επικίνδυνα και η θνησιμότητα εξαιτίας του ποτού είναι πολύ μεγάλη. Πρόσφατα έγινε μελέτη στις ΗΠΑ με αντικείμενο τον αλκοολισμό σε μεγάλες ηλικίες. Ένα ποσοστό 36% των ασθενών παρουσίαζε σοβαρές αλλοιώσεις στο συκώτι. Σε ποσοστό 40% αντιμετώπιζαν σημαντικά κενά μνήμης και άλλα προβλήματα της νοητικής λειτουργίας, ενώ περισσότεροι από 33% πεθαναν μέσα σε διάστημα 5 ετών. Οι μισοί από τους θανάτους οφείλονταν μόνο στην κατάχρηση.
anwnymh bats
anwnymh bats

Posts : 142
Points : 653
Join date : 2010-01-13
Location : in & out

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum